Jadłospis
09.06.2025. - 13.06.2025.
09.06.2025. PONIEDZIAŁEK:
Zupa koperkowa na wywarze drobiowo-wieprzowym z warzywami, przyprawami, zabielana (marchew, seler9, por, pietruszka zielona i korzeń, sól, pieprz prawdziwy, ziele angielskie, liść laurowy, makaron1, koperek, śmietana7).
Pieczywo mieszane pszenno-razowe1.
10.06.2025. WTOREK:
Pulpet wieprzowy w sosie pieczeniowym1,7.
Ziemniaki z koperkiem. Buraczki.
Lemoniada.
11.06.2025. ŚRODA:
Fasolka po bretońsku
(fasola, kiełbasa śląska3,6,9, karkówka, cebula, koncentrat pomidorowy).
Bułka1.
Woda.
12.06.2025. CZWARTEK:
Kotlet panierowany1,3,7 z piersi kurczaka.
Ziemniaki z koperkiem.
Mizeria (ogórek zielony, śmietana7).
Kompot owocowy (owoce, woda, cukier).
13.06.2025. PIĄTEK:
Makaron1 z twarogiem7 i sosem śmietanowym7.
Sok 100%.
SMACZNEGO !
Jadłospis może ulec zmianie
Przyprawy mogą zawierać: zboża zawierając gluten, jaja, mleko, soję,
gorczycę, seler, orzeszki ziemne, sezam.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.